Diyetoloq, idman nutritionisti və məşqçi Mariya Volınkina hesab edir ki, payız və qış aylarında pəhrizə isti içkilər və yeməklər, həmçinin C vitamini olan qidalar əlavə etmək lazımdır. Mütəxəssisin fikrincə, soyuq havalarda ac gəzmək olmaz. Yaxşı yemək lazımdır, səhər yeməyi, nahar və şam yeməyini atlamayın.
E-saglam.az xəbər verir ki, o, bu barədə "Moskva 24" telekanalına müsahibəsində deyib.
"Sabit bir pəhriz sizə lazımi miqdarda vitamin, lif və digər mikroelementlər toplamağa imkan verəcək. Həmçinin payız-qış mövsümündə soyuq yeməklərdən, məsələn, xiyar-pomidorlu salatlardan isti yeməklərə, məsələn, ətli və tərəvəzli şorbalara keçmək vacibdir. Bundan əlavə, ilıq su içmək lazımdır, soyuq su deyil", - sağlam qidalanma mütəxəssisi bildirib.
Mütəxəssis həmçinin immuniteti gücləndirmək üçün qəhvəni zəncəfil, limon, qızılgül, portağal və ya bal ilə çaylarla əvəz etməyi məsləhət görür. "Bu məhsullara əsaslanan içkilər C vitamini ilə zəngindir. Və bu, payız və qışda orqanizm üçün vacibdir. C vitaminini sitrus meyvələri, armud, xurma və gül kələmi yeməklə də əldə etmək olar. Bundan əlavə, payız-qış aylarında qida rasionunuza balqabaq əlavə edin, ondan şorba, ilıq salat, sıyıq və desertlər hazırlaya bilərsiniz", - Volınkina vurğulayıb.//Publika.az