Bir çox insanın ayaqüstü yemək kimi qəbul etdiyi "peraşki"nin orqanizm üçün zərərləri var.
Bu barədə E-saglam.az-a Qida mühəndisi Fərid Səfərov məlumat verib.
"Peraşki"nin ziyanları aşağıdakılardır:
- "Semiçka" yağı (günəbəxan), bu yağlar orqanizmdə iltihabı artırır.
- "Peraşki" müəyyən vaxtda enerji versə də faydasız karbohidratdır.
- Karbohidrat insulin hormonunun fəaliyyətini artırır.
- Qlisemik indeksi yüksək qidadır.
- Balanslı qida hesab olunmur.
- Ziyanlı qida vərdişi hesab olunur.
- Qızartmalar orqanizm üçün xüsusilə ziyanlıdır (qaraciyər və s.)
- 90% bu tip ayaqüstü qidalar gələcəkdə çox ciddi mədə-bağırsaq problemləri yaradır, piylənmə və s.
- Boş kalori hesab olunur.
F.Səfərov qeyd edib ki, gündəlik enerjimizi təmin etmək və sağlam olmaq üçün mütləq balanslı qidalanmalıyıq. Balansı yaratmaq və saxlamaq isə özümüzdən asılıdır.
Könül Oruc