Səhər, axşam və ya acqarına portağal yemək üçün ən yaxşı vaxt haqqında mübahisələr mənasızdır.
E-saglam.az xəbər verir ki, diyetoloq Suzan Fişerin fikrincə, bu meyvədən maksimum fayda əldə etmək üçün "ideal" vaxt yoxdur. Onu müntəzəm olaraq balanslaşdırılmış pəhrizin bir hissəsi kimi daxil etmək daha vacibdir.
Mütəxəssis vurğulayır: "Portağal yeyərkən çox deyil, onları və C vitamini ilə zəngin olan digər qidaları müntəzəm olaraq istehlak etmək lazımdır".
Yeganə vacib xəbərdarlıq mədəsi həssas olanlara və ya reflüyə meylli olanlara aiddir: "Onlar acqarına və ya yatmazdan əvvəl portağal yeməkdən çəkinməlidirlər, çünki meyvənin yüksək turşuluğu qıcıqlanmaya səbəb ola bilər".
Mütəxəssis vurğulayır ki, portağal dəmirlə zəngin qidalar (paxlalılar, yarpaqlı göyərti, qoz-fındıq) üçün ideal yoldaşdır. Vitamin C, heme olmayan dəmirin udulmasını əhəmiyyətli dərəcədə yaxşılaşdırır, orqanizmə ondan daha səmərəli istifadə etməyə kömək edir.
Portağaldan maksimum C vitamini almaq üçün mütəxəssis onları təzə yeməyi tövsiyə edir. Meyvələri birbaşa günəş işığından uzaq saxlamaq və gələcəkdə istifadə üçün çox miqdarda saxlamamaq daha yaxşıdır.
Tərcümə: Könül Oruc
E-saglam.az