Xəstəliklər
Əti bişirməzdən öncə yumaq zərərlidir - Səbəb
Xəstəliklər
177

Əti bişirməzdən öncə yumaq zərərlidir - Səbəb

Müxtəlif növ çiy əti bişirməzdən öncə yumaq nəinki əhəmiyyətsiz, hətta təhlükəli və zərərlidir.

E-saglam.az xəbər verir ki, bunu Al Araby-nin müəllifləri təsdiq edib.

Məsələ bundadır ki, çiy ətin üzərində çox sayda təhlükəli bakteriyalarla doludur.

Ətə su dəydikdə bu bakteriyalar sanki daha da canlanıb ətrafa, mətbəx

əşyalarına, taxtasına, qablara sıçrayır.

Bu da bakteriyaların yayılmasına səbəb olur.

Əti sadəcə quru əski ilə silib qaynar suda bişirmək yetərlidir. Qaynara düşən kimi bütün bakteriyalar öləcək.

Bu qayda toyuq ətinə də aiddir./medicina.az/

Bizi Facebook-da izləyin
Bizi Instagram-da izləyin

Yeniliklərdən xəbərdar olun

Həftəlik tibbi xəbərlər və məsləhətlər üçün abunə olun