Diyetoloq Natalya Lazurenko insanları eyni vaxtda ət və kartof yeməməyə, ət yeməklərini spirtli içki ilə içməməyə çağırıb.
E-saglam.az xəbər verir ki, "NEWS.ru" ilə söhbətində o, mədəyə zərərli olan digər qida birləşmələrinin adını çəkib .
Lazurenkonun sözlərinə görə, kartofda olan nişasta və ətdən olan zülal özlüyündə təhlükəsizdir, lakin birlikdə yeyildikdə zəif həzm olunur və ağırlıq hissi yaradır.
Diyetoloq deyir ki, ət və spirtli içkinin birləşməsi də sağlamlıq üçün ən yaxşı seçim deyil. Onun sözlərinə görə, belə qidadan sonra qaraciyər həddindən artıq stress keçirəcək və həzm pisləşə bilər.
Lazurenko həmçinin qatığı meyvə ilə qarışdırmamağı tövsiyə edib. Onun sözlərinə görə, meyvənin turşusu fermentləşdirilmiş süd məhsulunun tərkibindəki probiotikləri məhv edə və bununla da onun faydalarını azalda bilər. Bundan əlavə, meyvələr yeməkdən sonra yeyilməməlidir, diyetoloq deyir, çünki bu, qidaların həzm sürətinin fərqli olması səbəbindən qaz meydana gəlməsinə səbəb ola bilər.
Lazurenko sitrus meyvələri və süd məhsullarını eyni vaxtda yeməməyə çağırıb. O, turşunun süd zülalını qatılaşdıra və mədə narahatlığına səbəb ola biləcəyini izah etdi.
Tərcümə etdi: Könül Oruc