Bir çox insan arıqlayan zaman şirniyyata olan həvəsinin öhdəsindən gələ bilmir.
E-saglam.az xəbər verir ki, diyetoloq Kristina Barrantes Vanity Fair-ə bildirib ki, bu problemi həll etməyin yolları var.
Barrantesin qeyd etdiyi kimi, pəhrizinizə kifayət qədər lif, zülal və sağlam yağlar daxil etməklə şəkər istəklərini aradan qaldırmaq olar. Nümunə olaraq o, kinoa, qarabaşaq yarması, darı, alma və giləmeyvə kimi qidaları göstərib. Şəkərin alternativi müxtəlif şərbətlər və kişmiş ola bilər, bu da şirinliyi təmin edəcək, lakin qan qlükozasında sünbüllər olmadan.
Bundan əlavə, mütəxəssis bağırsaq mikrobiomuna müsbət təsir göstərən qidaları diyetə daxil etməyi tövsiyə edir. Çünki pozulduqda şirniyyata həvəs artır. Mütəxəssis həmçinin bir ovuc qoz-fındıq və ya tərəvəz çipsləri yeməyi məsləhət gördü, çünki onlar çox doyurucudur. Sonda diyetoloq şəkərə olan ehtiyacı artıran stressi aradan qaldırmaq üçün yoqa və meditasiyanın faydalarını qeyd etdi.
Tərcümə: Könül Oruc