Endokrinoloq və diyetoloq Anastasiya Tarasko fast-food və şirin içkilərin təsiri haqqında danışıb.
E-saglam.az xəbər verir ki, o, bildirib ki, bu qidalardan imtina edə bilməmək insanların təmin olunmamış psixoloji və fiziki ehtiyaclarından qaynaqlanır. Lakin bu vərdişlər gerçək problemləri həll etmək əvəzinə, onları ört-basdır edir.
Bəzi insanlar çipsilərin zərərsiz olduğunu düşünsələr də, onların əsas təhlükəsi yüksək duz tərkibindədir. Məsələn, 100 qram çipsidə 3,5 qram duz var ki, bu da sutkalıq qəbul normasının təxminən yarısına bərabərdir.
Belə qidalar mütəmadi olaraq istehlak edildikdə piylənmə, diabet və yüksək qan təzyiqi kimi sağlamlıq problemlərinə yol açır, həmçinin insanın orta ömür müddətini azaldır.
Tərcümə: Könül Oruc