Alma kəsildikdən sonra qaralırsa, dəmiri çoxdur?
Bu barədə E-saglam.az-a anestezioloq reanimatoloq Şahin Məmmədov deyib.
Onun sözlərinə görə, almada dəmir yoxdur: "Geniş yayılmış yanlış məlumata görə, kimin qanazlığı varsa ona alma şirəsi məsləhət edirlər. Alma kəsildikdən sonra onun tündləşməsi də dəmir ilə əlaqəli deyil.
Doğrudur ki, ən güclü dəmir mənbəyi ətdir. Amma dəmir çatışmazlığı, anemiyanız varsa və hansı meyvədə dəmir olduğun soruşsanız, deyə bilərəm ki, gavalı dəmirlə çox zəngindir. 1 stəkan gavalı şirəsi kişilərdə 36 faiz, qadınlarda isə təxmini 20 faiz gündəlik dəmir tələbatını ödəyir".
Könül Oruc