Qidalanma
Beyinə ən çox zərər verən
Qidalanma
148

Beyinə ən çox zərər verən abur-cuburlar açıqlandı

Virginia Tech Universiteti alimləri beynə ən çox zərər vuran qidaları müəyyən ediblər. Araşdırmaya görə, çox işlənmiş ət məhsulları və şirin içkilər demensiya və Altsheymer riskini artırır.

E-saglam.az xəbər verir ki,  2014–2020-ci illərdə 55 yaşdan yuxarı 4 750 nəfər üzərində aparılan tədqiqatda, işlənmiş ət yeyənlərdə risk 17%, şirin içki qəbul edənlərdə isə 6% artdığı müəyyən olunub.

Digər işlənmiş qidalar – çörək, desert, qəlyanaltı və süd məhsulları eyni təsiri göstərməyib.

Professor Brenda Davy bildirib:

“Dəyişmək mümkündür. Əsas məsələ ölçülülük və balanslı seçimlər etməkdir".

Alimlər beynin qorunması üçün ən yaxşı yolun evdə daha çox yemək bişirmək olduğunu vurğulayıblar.

Tərcümə: Nəzrin Abbas

E-saglam.az


Bizi Facebook-da izləyin
Bizi Instagram-da izləyin
Bizi YouTube-da izləyin
Bizi TikTok-da izlə

Yeniliklərdən xəbərdar olun

Həftəlik tibbi xəbərlər və məsləhətlər üçün abunə olun