Qastroenteroloq Saurabh Sethi bildirib ki, gündəlik qoz-fındıq istehlakı demensiya riskini azaltmağa kömək edir.
E-saglam.az xəbər verir ki, “The Daily Mirror” qəzetinə verdiyi müsahibədə o, qoz-fındığın beyin üçün faydalı maddələrlə zəngin olduğunu açıqlayıb: antioksidantlar, minerallar, yağ turşuları və lif.
Sethi izah edib ki, bu maddələr iltihabı azaldır, qan təzyiqi və xolesterin səviyyəsini normada saxlayır, nəticədə beyni erkən yaşlanmadan qoruyur.
Həkim vurğulayıb ki, gündə 30 qram duzsuz qoz-fındıq yeyənlərin demensiya riski, qoz-fındıq yeməyənlərlə müqayisədə təxminən 17% aşağıdır. Eyni zamanda, o qeyd edib ki, qoz-fındıq təkbaşına möcüzəvi vasitə deyil; nəticə yalnız balanslaşdırılmış, sağlam qidalanma ilə mümkün olacaq.