Faydalı
Kartofu düzgün
Faydalı
111

Kartofu düzgün saxlamağın qaydası

Mütəxəssislər kartofun keyfiyyətini uzun müddət qorumaq üçün əsas saxlama qaydalarını açıqlayıblar.

E-saglam.az xəbər verir ki. Roskachestvo-nun məlumatına görə, kartofu lavabo altında saxlamaq olmaz, çünki bu yer yüksək rütubətə malikdir. Nəticədə yumrular tez cücərir və çürüyür.

Kartofu düzgün saxlamaq üçün üç əsas şərti yadda saxlamaq lazımdır:

- Qaranlıq,

- Sərinlik,

- Yaxşı havalandırma.

İdeal variant — tərəvəzləri zirzəmidə və ya anbar otağında, 2–6°C temperaturda saxlamaqdır. Mənzildə isə qısamüddətli saxlama üçün qaranlıq, sərin və quru yer – məsələn, izolyasiya olunmuş eyvan, kiler və ya qapalı şkaf daha uyğundur.

Roskachestvo həmçinin bildirir ki, kartofu mesh torbalarda, taxta və ya plastik qutularda saxlamaq daha məqsədəuyğundur. Bu, havanın dövranını təmin edərək tərəvəzin daha uzun müddət təzə qalmasına kömək edir.

Tərcümə: Nəzrin Abbas

Bizi Facebook-da izləyin
Bizi Instagram-da izləyin
Bizi YouTube-da izləyin
Bizi TikTok-da izlə

Yeniliklərdən xəbərdar olun

Həftəlik tibbi xəbərlər və məsləhətlər üçün abunə olun