Qidalanma
Dünyanın ən sağlam
Qidalanma
106

Dünyanın ən sağlam turşusu seçildi

Təbii fermentasiya prosesi ilə, istiliyə məruz qalmadan hazırlanmış ənənəvi kələm turşuları, sindirim sisteminə güclü təsir göstərir və sağlam həyatın bir hissəsi kimi bir çox mətbəxlərdə istifadə olunur.

E-saglam.az xəbər verir ki, kələm turşusu canlı faydalı bakterilər, lif və vitaminlərlə zəngindir, müntəzəm istehlakı həm yeməklərə ləzzət qatır, həm də bədəni təbii yolla qoruyur.

Kələmi sağlam edən xüsusiyyətlər:

1. Bağırsaq sağlamlığı üçün canlı bakterilər:

Fermentasiya zamanı yaranan faydalı bakteriyalar bağırsaq florasının tarazlığını dəstəkləyir, həzm prosesini asanlaşdırır və bağırsaqların nizamlı işləməsinə kömək edir.

2. Yüksək lif tərkibi:

Kələm zəngin lif mənbəyidir. Turşu halına gəldikdə lif tərkibi qorunur və bağırsaq hərəkətlərini təşviq edən bir qida olur.

3. Vitamin və antioksidantlarla zəngin:

Kələm turşusu C və K vitaminləri ilə yanaşı, bəzi B vitaminləri baxımından da zəngindir və orqanizmi xarici təsirlərdən qoruyan antioksidant xüsusiyyətlərə malikdir.

4. İltihabı azalda bilir:

Müntəzəm kələm turşusu istehlakı bədəndə yaranan bəzi iltihab əlamətlərini yüngülləşdirməyə dəstək olur.

5. Həzm problemlərini yüngülləşdirir:

Şişkinlik və həssas bağırsaq kimi problemləri azaldan kələm turşusu, həzm sisteminə dost qida hesab olunur.


Bizi Facebook-da izləyin
Bizi Instagram-da izləyin
Bizi YouTube-da izləyin
Bizi TikTok-da izlə

Yeniliklərdən xəbərdar olun

Həftəlik tibbi xəbərlər və məsləhətlər üçün abunə olun