""Kərə ətirli" günəbaxan və qarğıdalı yağları
""Kərə ətirli" günəbaxan və qarğıdalı yağları

"Nə üçün? Cavab əslində çox sadədir".

Bu sözləri E-saglam.az-a açıqlamasında qida mühəndisi Fərid Səfərov deyib.

Onun sözlərinə görə, günəbaxan və qarğıdalı yağlarının əsas tərkib hissəsi Omega - 6 yağ turşusundan ibarətdir və Omega - 6 insan orqanizmində iltihabı artırır: "Orqanizmdə iltihab artdıqca müqavimət azalır və belə davam edən iltihab xroniki iltihaba çevrilir (chronic inflammation). Nəticədə isə xroniki iltihab çox ciddi xəstəliklərin yaranmasına səbəb olur".

F.Səfərov deyib ki, əgər iltihabın yaranmasını istəmiriksə çox təcili şəkildə qida rasionundan Omega-6 ilə zəngin olan yağları çıxartmalıyıq.

Qida mühəndisi vurğulayıb ki, ən sağlam yağ isə zeytun yağı hesab olunur, sağlam qidalanaraq sağlam yaşayın!

Könül Oruc

E-saglam.az