Qidalanma
Çox alça və ərik yemək immuniteti zəiflədir, təzqiyi qaldırır - Türk həkim
Qidalanma

Çox alça və ərik yemək immuniteti zəiflədir, təzqiyi qaldırır - Türk həkim

Aşırı miqdarda alça və ərik yemək faydalılıqdan zərərə keçid alır. Xüsusən alçanı duzla yemək yüksək təzyiq və ödəmə, şişkinliyə səbəb olur.

E-saglam.az xəbər verir ki, türk diyetoloq həkim Öznur Akgöz yayın ən sevilən meyvələri barədə xəbərdarlıq edib.

Ərik həddən artıq qəbul edildikdə bir çox insanlarda mədə-bağırsaq, ürək, damar xəstəliklərini aktivləşdirə bilər.

“Sodium, kalsium, maqniy, fosfor, lif, C, A vitaminləri ilə zəngin ərik əslində ürək, damar, qaraciyər, immunitet üçün faydalıdır. Amma onu lazım olandan çox yedikdə, eləcə də bəzi xəstələrdə bədəndə mayeni tutub saxlaması səbəbindən ödem yaradır, bu da ürəyi yükləyir.

Alça isə immuniteti zəiflədir.

Ərik və alçanın normal miqdarı 10 ədəddir. Bundan çox yemək olmaz. Təzyiq, mədə xəstələri alçanı duzla yeməsinlər./medicina.az/

Premium Reklam

VIP Reklam İmkanları

VIP

Sizin Reklamınız Burada

Tibbi sahədə fəaliyyət göstərən şirkətlər üçün premium reklam imkanları.

Reklam Sahəsi Satın Al

Ürək sağlamlığınızı yoxlayın

Həkimlərimizlə konsultasiya üçün randevu alın

Randevu Al

Yeniliklərdən xəbərdar olun

Həftəlik tibbi xəbərlər və məsləhətlər üçün abunə olun