Qidalanma
Yüksək təzyiqli xəstələr üçün
Qidalanma
44

Yüksək təzyiqli xəstələr üçün ən pis 5 qida

Bəzi məhsullar qan təzyiqinin artmasına səbəb olur.

E-saglam.az xəbər verir ki, arterial təzyiqin artmasına səbəb olmamaq üçün mütəxəssislər alkoqol, konservləşdirilmiş qidalar, yarımfabrikatlar, turşular, hisə verilmiş qidalar, isti ədviyyatlar, qazlı içkilər və fast foodları diyetdən çıxarmağı məsləhət görürlər.

Öz növbəsində, hipertansif xəstələr təzyiq artımlarının qarşısını almaq üçün daha çox yaşıl yarpaqlı tərəvəzlər, meyvələr, tam taxıllar, paxlalılar, qoz-fındıq və toxumlar yeməlidirlər, həkimlər belə nəticəyə gəldilər.

Tərcümə: Könül Oruc

E-saglam.az

Bizi Facebook-da izləyin
Bizi Instagram-da izləyin

Premium Reklam

VIP Reklam İmkanları

VIP

Sizin Reklamınız Burada

Tibbi sahədə fəaliyyət göstərən şirkətlər üçün premium reklam imkanları.

Reklam Sahəsi Satın Al

Ürək sağlamlığınızı yoxlayın

Həkimlərimizlə konsultasiya üçün randevu alın

Randevu Al

Yeniliklərdən xəbərdar olun

Həftəlik tibbi xəbərlər və məsləhətlər üçün abunə olun