Nikotini gündəlik qida ilə qəbul edirlər. Bununla belə, onların tərkibindəki maddənin səviyyəsi çox aşağıdır.
E-saglam.az xəbər verir ki, bu sözləri ekspert Markus Lindbla deyib.
Onun sözlərinə görə, orta hesabla bir insan qida vasitəsilə gündə təxminən 1400 ng (nanoqram) nikotin istehlak edir. Bir porsiya püresi və ya qızardılmış kardamon təxminən 675 ng nikotin ehtiva edir.
Maddəyə başqa yerlərdə də rast gəlmək olar. Beləliklə, badımcan, yaşıl bibər və ya pomidorun orta miqdarında cəmi 332 ng nikotin var. Müqayisə üçün qeyd edək ki, orta ölçülü siqaretdə cəmi 12 mq nikotin var - bu, bir patrondan 18 min dəfə çoxdur.
Nikotin hər gün yediyimiz meyvə, tərəvəz və digər qidalarda təbii olaraq olsa da, çox az miqdarda olduğu üçün ondan razı qala bilməzsiniz. Bu məhsulları istehlak etdiyiniz zaman kiçik konsentrasiyalarda nikotin bağırsaqlarınızdan keçir və bədən tərəfindən asanlıqla əmilir.
Tərcümə: Könül Oruc