Hematoloq və onkoloq Li Xijin xəbərdarlıq edib ki, müəyyən yemək vərdişləri xərçəngə səbəb ola bilər.
E-saglam.az xəbər verir ki, onun sözlərini "Daily Mirror" sitat gətirir.
Ekspert hesab edir ki, belə təhlükə acı bibərdən sui-istifadədən qaynaqlanır. O qeyd edib ki, çoxlu faydalı xüsusiyyətlərə malik olsa da, böyük miqdarda bu məhsul mədənin daxili divarını əhatə edən selikli qişanı qıcıqlandırır. Daimi qıcıqlanma zamanla xərçəngə səbəb ola bilər, həkim xəbərdarlıq etdi.
O, həmçinin əlavə edib ki, mədə xərçəngi riski tütün, alkoqol və turşu qidaların istifadəsi səbəbindən artır. Ancaq qeyri-müntəzəm yemək cədvəli, onkoloqun fikrincə, mədəyə birbaşa zərər vermir və xəstəliyi təhrik edə bilməz.
Tərcümə: Könül Oruc