
Xurma antioksidant mənbəyidir, beta-karoten (A vitamininin "prekursoru" hesab olunur) xurmada yerkökü, bibər və ya balqabaqdan daha çoxdur. A vitamini bədən hüceyrələrinin bərpası üçün xüsusilə vacibdir.

E-saglam.az xəbər verir ki, alimlərin araşdırmalarına görə, C və B qrupu vitaminləri olan xurmanın tərkibində bədəndən artıq mayenin çıxarılmasına kömək edən kalsium, digər vacib mikroelement olan maqnezium da var. Xurma ürək əzələsinin işini tənzimləyir, sinir sisteminin işinə müsbət təsir edir və digər vacib maddələrin mənimsənilməsini asanlaşdırır.
Xurma qan azlığı, bağırsaq kolikası zamanı da faydalıdır.
Xurmanı mədə-bağırsaq və böyrək xəstəlikləri zamanı yemək məsləhət görülmür, çünki sidikqovucu xüsusiyyətə malikdir./publika.az