Fars dilində qırmızı meyvə tanınan sumaq İran, Əfqanıstan, Cənubi Avropa, Şimali Afrika və Aralıq Dənizdə yetişir.
Sumaq Türk mətbəxində tez-tez istifadə olunan ədviyyatlar arasındadır.
E-saglam.az sumağın faydalarını təqdim edir:
- Sumaq, həzmi asanlaşdırır
- İştahasızlığı aradan qaldırır
- İshalı dayandırır
- Qandakı şəkər miqdarını azaldır
- Antioksidan gücünə malikdir.
- Sumağı dəmləyib suyu içilsə, zəhərlənmələrin qarşısı alınır
- Damar kəsildikdə kəsilən yerin üzərinə sumaq tökülərsə, zədələnən damarı büzərək qanaxmanın qarşısını alır
- Sidikqovucudur
- Menstruasiya və ağrıların müalicəsində faydalıdır
- Həzmi tənzimlədiyi üçün arıqlamaq istəyənlər sumaq şirəsindən istifadə edə bilər./Yenisabah.az