Tibbi xəbərlər
Kokos yağının təhlükələri müəyyən edilib
Tibbi xəbərlər
141

Kokos yağının təhlükələri müəyyən edilib

Campinas Universitetinin (Braziliya) tədqiqatçıları piylənməyə kokos yağının səbəb ola biləcəyini müəyyən ediblər.

E-saglam.az xəbər verir ki, alimlərin nəticələri Journal of Functional Foods jurnalında dərc olunub.

Müəlliflər siçanlar üzərində bir sıra təcrübələr aparıblar: səkkiz həftə ərzində gəmiricilərin qida rasionuna 13 qram kokos yağı əlavə edilib. Bu təxminən bir xörək qaşığıdır.

Bu, orta çəkisi olan bir yetkinin gündəlik tələbatı üçün doymuş yağdan alınan kalorilərin 5%-də nə qədərdir. Təcrübənin sonunda alimlər müəyyən ediblər ki, siçanlarda qida qəbulunda, çəki artımında, narahat davranışlarda, mərkəzi sinir sisteminin, piy toxumasının və qaraciyərin iltihabında əhəmiyyətli dəyişikliklər müşahidə olunub.

Bundan əlavə, toxluq və qan şəkərinə nəzarət üçün cavabdeh olan əsas metabolik hormonlar olan leptin və insulinin qabiliyyəti pozulub və yağ sintezində iştirak edən biokimyəvi mexanizmlər stimullaşdırılıb.

Nəticələr göstərib ki, bu proses yavaş və səssiz olsa da, kokos yağının uzun müddət istifadəsi piylənmə və əlaqəli xəstəliklərin inkişafına kömək edən əhəmiyyətli metabolik dəyişikliklərə səbəb ola bilər.

Bizi Facebook-da izləyin
Bizi Instagram-da izləyin

Premium Reklam

VIP Reklam İmkanları

VIP

Sizin Reklamınız Burada

Tibbi sahədə fəaliyyət göstərən şirkətlər üçün premium reklam imkanları.

Reklam Sahəsi Satın Al

Ürək sağlamlığınızı yoxlayın

Həkimlərimizlə konsultasiya üçün randevu alın

Randevu Al

Yeniliklərdən xəbərdar olun

Həftəlik tibbi xəbərlər və məsləhətlər üçün abunə olun