Hansı meyvə və tərəvəzləri qabığı ilə birlikdə yemək xeyirlidir?
Məlum olub ki, kabaçok, badımcan və xiyar və hətta kartofun qabığında bu bitkilərin özündə olmayan faydalı maddələr var.
Bu sözləri E-saglam.az-a açıqlamasında cərrah, proktoloq Firuzə Hümbətəliyeva bildirib.
Onun sözlərinə görə, problemlərdən biri qabığın yeməyin xoşagəlməz olmasıdır: "Odur ki, sürtgəcdən keçirməmək və qatıqlara əlavə etmək daha yaxşıdır. Görünüşcə bir çox meyvə və tərəvəz dadlı görünməyə bilər. Amma belə olsa belə yeyə bilərsiniz və yeməlisiniz, çünki sağlamlıq üçün çox faydalıdır.Meyvə qabıqları çox vacibdir, çünki onların tərkibində çoxlu lif var. Söhbət həzm olunmayan lifdən gedir. Pəhrizimizdə bunlar çox azdır, lakin bağırsaqların işləməsinə kömək edirlər".
Bu tərəvəzləri qabığı ilə yemək daha yaxşıdır:
- Kabaçok və badımcan
- Portağal
- limon
- Kartof
- Pomidor
- Xiyar
- Kivi
- Şaftalı
- Və əlbəttə ki, alma.
Könül Oruc