Tibbi xəbərlər
Hansı meyvə və tərəvəzləri qabığı ilə birlikdə yemək xeyirlidir?
Tibbi xəbərlər
162

Hansı meyvə və tərəvəzləri qabığı ilə birlikdə yemək xeyirlidir?

Hansı meyvə və tərəvəzləri qabığı ilə birlikdə yemək xeyirlidir?

Məlum olub ki, kabaçok, badımcan və xiyar və hətta kartofun qabığında bu bitkilərin özündə olmayan faydalı maddələr var.

Bu sözləri E-saglam.az-a açıqlamasında cərrah, proktoloq Firuzə Hümbətəliyeva bildirib.

Onun sözlərinə görə, problemlərdən biri qabığın yeməyin xoşagəlməz olmasıdır: "Odur ki, sürtgəcdən keçirməmək və qatıqlara əlavə etmək daha yaxşıdır. Görünüşcə bir çox meyvə və tərəvəz dadlı görünməyə bilər. Amma belə olsa belə yeyə bilərsiniz və yeməlisiniz, çünki sağlamlıq üçün çox faydalıdır.Meyvə qabıqları çox vacibdir, çünki onların tərkibində çoxlu lif var. Söhbət həzm olunmayan lifdən gedir. Pəhrizimizdə bunlar çox azdır, lakin bağırsaqların işləməsinə kömək edirlər".

Bu tərəvəzləri qabığı ilə yemək daha yaxşıdır:

- Kabaçok və badımcan
- Portağal
- limon
- Kartof
- Pomidor
- Xiyar
- Kivi
- Şaftalı
- Və əlbəttə ki, alma.

Könül Oruc

Bizi Facebook-da izləyin
Bizi Instagram-da izləyin

Premium Reklam

VIP Reklam İmkanları

VIP

Sizin Reklamınız Burada

Tibbi sahədə fəaliyyət göstərən şirkətlər üçün premium reklam imkanları.

Reklam Sahəsi Satın Al

Ürək sağlamlığınızı yoxlayın

Həkimlərimizlə konsultasiya üçün randevu alın

Randevu Al

Yeniliklərdən xəbərdar olun

Həftəlik tibbi xəbərlər və məsləhətlər üçün abunə olun