Qidalanma
Bu qida qan şəkərini
Qidalanma
412

Bu qida qan şəkərini sürətlə yüksəldir

Ağ düyü yüksək glisemik indeksi səbəbindən qan şəkərini sürətlə artırır. Lakin düzgün bişirmə üsulları ilə bu təsiri azaltmaq mümkündür.

E-saglam.az xəbər verir ki, bişmiş düyünü soyudub sonra qızdırmaq nişasta strukturunu dəyişdirərək həzmi yavaşladır və qlükozanın qana daha yavaş daxil olmasına kömək edir. Ən azı 12 saat soyudulmuş düyü, qızdırıldıqdan sonra da bu təsiri qoruyur.

Kokos yağı əlavə etmək də nişastanın kristallaşmasına və həzmin ləngiməsinə səbəb olur. Bu üsul qan şəkərinin qəfil yüksəlməsinin qarşısını alır və bağırsaq sağlamlığına fayda verir.

Bu sadə texnikalar düyünün qan şəkərinə təsirini azaltmağa kömək edə bilər.

Tərcümə: Könül Oruc

E-saglam.az

Bizi Facebook-da izləyin
Bizi Instagram-da izləyin

Premium Reklam

VIP Reklam İmkanları

VIP

Sizin Reklamınız Burada

Tibbi sahədə fəaliyyət göstərən şirkətlər üçün premium reklam imkanları.

Reklam Sahəsi Satın Al

Ürək sağlamlığınızı yoxlayın

Həkimlərimizlə konsultasiya üçün randevu alın

Randevu Al

Yeniliklərdən xəbərdar olun

Həftəlik tibbi xəbərlər və məsləhətlər üçün abunə olun