Qidalanma
Bu 5 yeməyi bişirdikdən sonra
Qidalanma
8648

Bu 5 yeməyi bişirdikdən sonra qəti şəkildə İSİTMƏK olmaz

Bişirildikdən sonra isidilməməsi gərək 5 qida.

E-saglam.az xarici mediaya əsasən həmin qidaların siyahısını təqdim edir: 

İspanaq

Qızdırıldıqda ispanağın tərkibindəki nitrat yüksək temperatura məruz qaldığı üçün nitritə çevrilir. Bu ispanaqı olduqca təhlükəli edir.

Düyü

Düyü bişdikdən sonra otaq temperaturunda 1 saata qədər qala bilər. Əks halda, bakteriya böyüməsi baş verə bilər. Soyuducuda qaldıqca bakteriyalar çoxalır və zəhərli təsirlər yaranır. Bundan əlavə, düyü yenidən qızdırıldıqda, tərkibindəki nişastanın miqdarı artır. Həzmi çətinləşir.

Göbələk

Göbələk yenidən qızdırıldıqda qarın ağrısı və şişkinliyə səbəb olur, çünki qızdırılan zaman qida tərkibi dəyişir.

Toyuq

Salmonella bakteriyası toyuq üçün təhlükədir. Toksinlərin çoxalmasının qarşısını almaq üçün yenidən qızdırmaq tövsiyə edilmir.

Yumurta

Yumurta ikinci dəfə qızdırıldıqda toksinlər çıxarmağa başlayır. Bu da sağlamlıq üçün təhlükəlidir. 

Könül Oruc

E-saglam.az

Bizi Facebook-da izləyin
Bizi Instagram-da izləyin

Premium Reklam

VIP Reklam İmkanları

VIP

Sizin Reklamınız Burada

Tibbi sahədə fəaliyyət göstərən şirkətlər üçün premium reklam imkanları.

Reklam Sahəsi Satın Al

Ürək sağlamlığınızı yoxlayın

Həkimlərimizlə konsultasiya üçün randevu alın

Randevu Al

Yeniliklərdən xəbərdar olun

Həftəlik tibbi xəbərlər və məsləhətlər üçün abunə olun