Soyuq havada xəstələnməmək üçün yediyiniz və içdiyiniz qidalara dadiqqət etməlisiniz.
E-saglam.az “axşam.az”a istinadən xəbər verir ki, isti geyimlə yanaşı orqanizmin soyuğa qarşı müqavimətini artırmaq lazımdır. Əks halda, daha tez xəstələ bilərsiniz.
Qış aylarında istehlak edilməli olan qidaları təqdim edirik:
- Qara istiot
- Balqabaq, şirin kartof, yerkökü, kələm, kök kimi tərəvəzlər
- Darçın
- Zəncəfil
- Acı bibər
- Sarıkök
- Cökə
Bunlardan başqa, ət və yağlı qidaların yeyilməsi sağlamlıq baxımından tövsiyə olunur. Səhər yeməyində bəkməz istehlak etmək isə immunitetinizi gücləndirəcəkdir.