"Bəzi qidalar var ki, onları birlikdə yedikdə orqanizmimizə zərər vura bilərik".
Bu sözləri E-saglam.az-a açıqlamasında qida eksperti Fərid Səfərov bildirib.
Həmin qidaların siyahısını təqdim edirik:
Soğan və sarımsaq - güclü antioksidant təsiri olduğu üçün qan axınının sürətlənməsinə səbəb ola bilər.
Banan və kişmiş - bağırsaqda problemlər yarada bilər.
Şaftalı və alça - hər ikisinin də turşuluq dərəcəsi çox olduğu üçün mədədə turşuluğu artıra bilər.
Qarpız və yemiş - eyni anda yesək ishal yarana bilər.
Balıq və qatıq - qida zəhərlənməsi baş verə bilər.
Plov və sirkə tərkibli qidalar - sirkə düyünün tərkibindəki lifin və yararlı maddələrin təsirini azaldır.
Könül Oruc