Şokolad adətən yüksək şəkər tərkibinə görə arıqlamağa çalışan insanlar üçün qadağandır.
E-saglam.az xəbər verir ki, lakin Penn State Universitetinin alimləri yeni, aşağı şəkərli versiya yaradıblar.
Ticarət şokoladının əksəriyyəti təxminən 50% şəkərdən, qalan 50% isə əsasən yağ və kakao qatılarından ibarətdir. Bu o deməkdir ki, şəkərin tərkibindəki hər hansı əhəmiyyətli azalma təkcə dadda deyil, həm də teksturada və ağızda dadda böyük fərq yaradacaq.
“Food Science” jurnalında dərc edilən araşdırmaya görə, elm adamları şəkərin çox hissəsinin yulaf və ya düyü unu ilə əvəz olunduğu tünd şokolad yaradıblar. Kor dad testlərində könüllülərdən yeni inqrediyentlərdən hazırlanmış, tərkibində şəkər az olan şokolad nümunələrini sınamaq istənilib. Bu şirinlik adi şokoladla müqayisə edildi.
Bir çox iştirakçı düyü unu ilə məhsulu onun teksturasına görə bəyənmədi, lakin könüllülər yulaf unu əlavə edilmiş şokoladı şirniyyatın ənənəvi versiyasından daha çox və ya daha çox bəyəndilər.