Şüyüddən istifadənin orqanizmə necə təsir etdiyi məlum olub.
E-saglam.az xəbər verir ki, bu barədə "RİA Novosti"yə müsahibəsində sağlam qidalanma üzrə ekspert Pavel Terekhov danışıb.
Onun sözlərinə görə, bu bitkinin tərkibində çoxlu miqdarda vitaminlər, beta-karotin, fol turşusu və digər faydalı maddələr var:
"Bu məhsul olmadan heç bir süfrə tamamlanmaz: şorbalar, kartof püresi, salatlar, marinadlar - siyahı sonsuzdur".
"Şüyüd həzm sisteminin işinə faydalı təsir göstərə bilir və bağırsaqların rahatlaşmasına kömək edir.
Bu bitki vitamin və mikroelementlərin çatışmazlığını doldurmağa kömək edə və ürək-damar sisteminə müsbət təsir göstərir. Damar genişləndirici təsirə malikdir. Damar divarını gücləndirir, həmçinin ödün ifrazını stimullaşdırır", - mütəxəssis təfərrüatları bölüşüb./publika.az/