Tərəvəzlərin qızardılması şorbalar və bir çox başqa yeməklər üçün əsas elementdir.
E-saglam.az xəbər verir ki, əslində hər şey sadədir: soğan və yerkökünü qızardın. Təcrübəli aşpazlar bilirlər ki, hətta bu prosesin yeməyin dadını daha parlaq edən öz incəlikləri var.
Tərəvəzlərin hazırlanması
Düzgün kəsmə ləzzətli qızartmanın açarıdır.
-
Şorba üçün soğan kiçik kublara, salatlar üçün isə yarım ay formasında kəsilir.
-
Yerkökü sürtgəcdən keçirə bilər, qabdan asılı olaraq xırda-xırda doğranıla bilər.
-
İdeal nəticə əldə etmək üçün hər 100 q tərəvəz üçün 20 ml bitki yağı istifadə edin. Bu, bərabər bişirməni təmin edəcəkdir.
Düzgün qızartma sırası
Əvvəlcə soğan gəlir. Soğanı orta istilikdə 2-3 dəqiqə yumşaq olana qədər qovurun.
Daha sonra istiliyi azaldın və yerkökü əlavə edin. Daim qarışdıraraq yumşaq olana qədər qızardın.
Bu niyə vacibdir?
Yerkökü öz şirələrini daha tez buraxır, bu da soğanın istənilən toxumasını əldə etməsinə mane olur.
Bu sadə qaydalara riayət etməklə istənilən yeməyi daha dadlı edəcək qızartma əldə edəcəksiniz. Nuş olsun! (Turkustan.az)