Faydalı
Noxudu tez yumşaltmağın sirri:
Faydalı
765

Noxudu tez yumşaltmağın sirri: Aşpazlar da təsdiqləyir

Noxud qida baxımından çox zəngin olsa da, bişirilmədən əvvəl uzun müddət isladılmalı olduğu üçün bəzən çətinlik yaradır.

E-saglam.az xəbər verir ki, lakin sadə bir üsulla bu prosesi sürətləndirmək mümkündür.

Bişirmə suyuna çörək sodası əlavə etmək noxudun liflərini tez parçalayaraq daha sürətli yumşalmasına kömək edir. Bu üsul, həmçinin noxudun digər inqrediyentlərin dadını daha yaxşı mənimsəməsinə şərait yaradır. Təxminən 30 dəqiqə bişirildikdən sonra noxud istənilən tutarlılığa çatır.

Noxud kompleks karbohidratlar, yüksək protein və lif mənbəyi kimi sağlam qidalanmada vacib rol oynayır. Tərkibindəki vitamin və minerallar orqanizm üçün faydalıdır. Antioksidantlarla zəngin olması isə xroniki xəstəliklərə qarşı qoruyucu təsir göstərir.

Tərcümə: Könül Oruc

E-saglam.az 

Bizi Facebook-da izləyin
Bizi Instagram-da izləyin

Premium Reklam

VIP Reklam İmkanları

VIP

Sizin Reklamınız Burada

Tibbi sahədə fəaliyyət göstərən şirkətlər üçün premium reklam imkanları.

Reklam Sahəsi Satın Al

Ürək sağlamlığınızı yoxlayın

Həkimlərimizlə konsultasiya üçün randevu alın

Randevu Al

Yeniliklərdən xəbərdar olun

Həftəlik tibbi xəbərlər və məsləhətlər üçün abunə olun